lauantai 26. marraskuuta 2011

Juhlamekko



Marimekon pienikulkunen kangas toi mieleen joulumekon, joten sellainen siitä tehtiin...toki tiedossa jo muutama muukin juhla minne mekko laitetaan :) Ottobren uusimmasta lehdestä Winter plaid kaava, muunneltuna pussi/pallohelmaiseksi(mikä olisi oikea määritelmä?) ja lisäksi vastalaksoset napilla. Mekkolle sopivaksi on tehty pinni, johon tarvikkeet nappikauppa punahilkasta, kuten mekon napin tarvikkeet. Pienikulkunen kangas veljekset keskiseltä. Mekon vuorikangas Sannan kautta anopilta.
Mekolle kaveriksi Kappahlista bolero hieman fiksaten omaan käyttöön sopivaksi. Yksivuotis kuvaus läheni ja liian myöhään aloin miettimään itse tehtyä paitaa/boleroa  mekolle. Tämän asu meni toiseksi kuvaus asuksi ja toinen oli Marimekon iloinen takki...ehkäpä eilisestä yksivuotiskuvauksesta johtuen ei tänään oikein kiinnostusta neidiltä löytynyt kuvattavana olemiseen..parempi näin päin sillä eilen Eerin nautti huominkeskipisteenä olemisesta.



torstai 17. marraskuuta 2011

Lämmintä sävysävyyn


Löytäessäni ihanan väristä pinkkiä fleeceä ja vielä lähellä talvikenkien sävyä...olihan sitä ostettava puolimetriä :)  Eerinille vielä yksihattu aplikoinnilla, tytteli jääkarhun kuvalla ja 2kk tytölle matkaa kukkahattu. Hatut vanhalla kaavalla. Housut autoiluun, kaavana ottobren vilkashousujen kaava muokattuna. Housuissa vyötäröllä kaksinkertainen resori, että olisivät mukavat, kun alla voi olla vaikka farkut. Kankaasta tuli vielä sopivasti rukkaset, joissa vuorena ohut fleece, kuten hatuissa. Fleecekangas Veljekset keskiseltä.


.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Kännykkäpussi


Uudelle kännykälle(mieheltä kysyttäessä taskulaskimelle ) piti saada pusukka, joten tällä kertaa ompelua itselle. Hyvän pussukan ohjeeen löysin täältä:http://pientakivaa.blogspot.com/search/label/ohje. Ohje oli varsin hyvä, mutta siitä huolimatta tämä on toinen versio. Ekasta pussukasta onnistuin tekemään liian lyhyen :( . Pussukaan on laitettu ohutta vanulevyä pehmentämään kolhuja. Pussukan sisällä myös pieni sisätasku, vaikka rahoille tai avaimille. Pussukan takana D-rengas, jossa  karbiinihakasella nyöri. Varalla myös toinen hakanen, jotta voi kiinnittää vyölenkkiin. Kangas ja metalliosat kangastukulta.

Kukkanen

Ystävän tytölle valmistui lahjaksi hattu, jossa kaavana aiemmin hyväksi todettu kaava. Hatun pääli- ja vuorikangas fleeceä, josta myös kukan terälehdet.

torstai 3. marraskuuta 2011

Vihdoin valmis!


Tämä mekko on ollut puolivalmiina varmaan sen puoli vuotta, kunnes eilen laitoin resorit :) Kaavana sama liivimekon kaava, kuin aiemmin.  Nyt lisäsin vain helmaan samanlaisen resorin kuin pääntiessä ja hihansuissa. Kivasti tuli pieni pussihelma, vinkin poimin Hipun blogista. Hippikukka kangas metsolasta. Eerin on oppinut kävelemään ja tykkäsi sitten kovasti kävellä kameraa kohti. Paikalla voi pysyä kun huomaa äidin käsilaukun ja sitä olisi niin kiva kuljetella kaulassa.. .on vain vähän iso, nyt äidin pitää selvästi tehdä  tytölle oma käsilaukku, kunhan kerkiää. Viime aikoina ompeluaika on kadonnut johonkin, mutta nyt täytyy kiireesti alkaa ompelemaan pukinkonttiin, mutta niistä osa päivittyy tänne vasta joulun jälkeen. Toivottavasti tänävuonna saisin kaikki tehtyä eikä enää siirtyisi toiseen jouluun..niinkin on käynyt :)