lauantai 24. maaliskuuta 2012

Pientä pienelle tyttölle


Meidän lapset saivat alkuviikosta yhden serkun lisää, viemisiksi tein tämän pienen mekon. Aplikointiin idea vauva kirjasta; pikku pupun touhukaspäivä, joka meni ymös viemisinä. Kaavana OB:n loikka( papana nappilistalla) kokona 62, kavennettuna ja ilman pitkiä resoreita. Kankaana JNY:n tähti trikoo Ikasyriltä. Tein ensimmäistä kertaa nappilistaa ja ei nyt aivan nappiin mennyt...silloin kun haluaa tehdä priimaa ja valmista, niin ei mikään mene putkeen. Mekkonen valmistui kuitenkin :) ja vauva oli aivan ihana.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Hellemekko


Satulintu singoallaa tehdessä tuli ajatus tehdä samalla mallilla mekko, mutta ilman hihan kuminauhoja. Ohut puuvillakangas mielessä, onneksi sellainen löytyi kangas pinosta. Tämä kangas ostettu odotus aikana Salmen kankaasta ,jota ei enää ole.


Kangas on läpikuultavan ohut ja siinä on "raita"ompeleita ja pitsiä, joten yksinkertainen malli mielestäni kankaalle paras.


 Hellemekko on, vain helteet puuttuu...siis kesää odotellessa :)

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Pääsiäinen mielessä


Orvokki kangas toi mieleen pääsiäisen, joten pääsiäisenä kuljetaan tämä setti päällä. Silmällä pidetty myös tulevaa kesää. Mekon kaavana kavennettu OB papana, hihat hieman pidennetyt lyhyet hihat , koska kangaskin aika paksua. Legginsseissä edellisessä postauksessa hyväksi havaittu kaava. Kokona molemmissa 92. Orvokki kangas Ikasyriltä ja keltainen elastaanitrikoo Sampsukalta, kuten resori.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Satulinnun lentoharjoitukset



 Polvipituinen singoalla mekko Eerinille ihanasta JNY:n vihreästä pilvitrkoosta. Kangas Ikasyriltä. Kaava OB:n Jänönheinästä muunnelma, leveytenä 74 ja muuten n. kokoa 92. Leveyttä sen verran, että menee varmaan niin pitkään kuin pituus riittää...aplikoinnin sijaintia jäin miettimään tulikohan sittenkin liian alas.


 Koska tahtoo laittaa päälle heti ja kesällä ei aina hellettä, niin piti kaveriksi tehdä legginsit..allehan voi laittaa valkoisen pitkähihaisen paidan.


Kokeilin myös kapri mallia, mutta ehkäpä turhat tämän mekon kanssa, joten varmaan pilvitrikoon jämistä toinen yläosa.

Pitkissä legginseissä käytetty OB:n lola kaavaa reippaalla kädellä muuneltuna. Capri mallissa OB:N funky stripes hamelegginsin kaava ilman hametta. legginsit kokoa 92. Kangas Ikasyriltä ja aivan samaa sävyä kuin pilvitrikoo :)

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lahjoja postin vietäväksi


Veljentytölle kaksivuotis lahjaksi lähti kaksi paitaa ja pinnit. Kukallisen paidan kaavana käytetty ob:n young designer.  Muumipaidan kaava muokkaillen ob:n kääntöhupparista, pääntiessä ja hihansuissa kuminauhat. Kukkakangas Kangastukusta ja resori Sampsukalta pilkullinen kangas Hannan kankaalta. Paidat kokoa 92. Pinnien tarvikkeet nappikauppa punahilkasta ja kangas tildaa.


Ystävän tytölle lähti kaksivuotis lahjaksi hieman myöhässä paita myyräaplikoinnilla. Kaava sama kuin muumissa ja kangas myös Hannan kankaasta. Tämäkin paita kokoa 92(hihat lyhyemmät kuin edellisessä)


Sisaruksille lähti angry birds pipoja. Yksi lörppä ja kaksi tavallista. Kankaina mustacollege ja valkoinen fleece.