keskiviikko 26. syyskuuta 2012

liivimekko X 2


Syksyllä ja talvella liivimekot on in. Kaavana mekossa Nasta liivimekko(4/2008) 86 cm ilman saumanvaroja( reippaasti leikaten saumuroitu) pituutta lisätty kahden koon verran ja on nyt just polven yläpuolelle menevä helma. Mekossa silti reilusti leveyttä. Aplikaatioksi tuli kukka kiitos vinkistä Tuulialle, kun oma pää löi tyhjää


Applikaatio kukan muoto ja väri tuli olalla olevista kam neppareista.


Toisena liivimekkona pienen pieni mekko Eerinin tulevalle vauvanukelle..saavat sitten samistella. Aplikaatiota en sitten tähän laittanut ja olkapäilla vain tavalinen feikkinappi, sillä kiinnitys on tarranauhoilla helpottamaan leikkejä. Mekon kaavana OB:n liivimekko Keskosvauvallle(6/2007) kokona 40 ja se ilman saumanvaroja. Tämä liivimekko jotenkin parempi malliltaan, kun napit tulee selvästi eupuolelle, eivätkä jää olkapäille, niin kuina Nastaliivimekossa. Eli täytyy Nasta kaavaa hieman parannella. Tumma pinkkivelour Kestovaippakaupasta, kuten nepparit. Resorit Sampsukalta


Tässä tämä Eerinin tuleva vauva..aikas ihana, kun näyttää vähän enemmän oikealta.

torstai 13. syyskuuta 2012

Paapiin bambi


Paapiin Bambi kangas oli vain saatava. Mukava yllätys, että pinkki ei ollutkaan aivan perus pinkki. Eerinille tunika pidettäväksi farkku leggareiden kanssa. Kaava OB:n princess tunika, joka meinasi jäädä huomaamatta, kun en siitä alkuperäisessä muodossa pitänyt. Onneksi tälläisen version oli tehnyt Tuuulia, joten ei jäänyt kaava käyttämättä. Pääntien kanttasin samalla kankaalla kun tunika tehty...turhan joustamatonta kangasta, mutta kyllä tuo pääntie käytössä löhtyy :) Hihan suita en kantannut vaan laitoin kuminauha kujan. Kokona 92, helmaa hieman pidennetty, hihoihin pituutta lisätty vain käänteen verran olisi saanut kyllä lisätä hieman enemmän, että ei olisi niin just sopiva. (huomasin vasta, että kuvassa hiha olikin kääntynyt) Eerin tykkäsi tällä kertaa ottaa poseerauksen  oven suuhun nojaten :) äiti ei vain meinaa keritä mukaan kameran kanssa.

Tästäkään kankaasta ei paljoa jäänyt tunikan jälkeen, mutta sai siitä nyt sentään neliöpipon niin, että takana sauma. Pipo vuoritettu tumman ruskealla perus trikoolla, joka sampsukalta. Paapiin kangas Laten taikamaasta.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Astronautti setti


Astronautti kankaan saadessani tiesin heti mitä Eerinille siitä tekisin. Hupparimekko keltaisin resorein ja kanttauksin. Mekolle tietysti keltaiset legginssit kaveriksi.


Sopiva kaava pienin muokkauksin löytyi Ottobre 6/2007 numerosta, Hilda hupparimekko koko 92. lisätty vain nuo kädentien resorit ja huppukanttaukset, etutasku jätetty pois, pituus seuraavasta koosta, jotta tulisi polvipituinen ja kestäisi pienen kutistumisen. Samaisesta numerosta myös sopiva legginssi kaava nimeltään Lily. Legginseissä kokona 92, kaavaa kavennettu parilla cm:llä ja saumuroitu vielä reippaasti, näin tuli hyvät leveydeltä....mekosta olisi saanut myös sen pari cm:ä ottaa leveydestä..no kiva liikkua ja olla ei ainakaan kiristä :)

Jos mekkoon laitetaan huppu niin sehän tarkoittaa, että sitä pidetään koko ajan päässä.. :)


Astronautti kangas Royal tuotteelta, legginsien ja hupunvuori kangas Ikasyriltä, kuten resori.

torstai 6. syyskuuta 2012

Mia mekko ja Hoops


Pinkkiä pallokangasta on tullut hankittua jo vuosi sitten kangastukulta... Nyt sille löytyi sopiva kaava Mekkotehtaan kirjasta. Mia kaavasta tulee juuri syksylle ja talvelle sopiva "liivari". Kokona mekossa 86/92 ja helmaa hieman pidennettynä.


Laatikkoon kertynyt useammat tummansiniset sukkahousut, joten myös tummansininen paita tarvitaan. Kaavana OB:n Hoops koko 92, helma pidennettynä ja täyspitkillä hihoilla. Kangas kestovaippa kaupasta.


Tämä päivänsäde kohta jo kaksivuotta ja isosisko...tahtoa ja uhmaa löytyy, rakkautta osaa jakaa, välillä vähän rajummin :) osaa jo monenmoista ja puhua pulputtaa ymmärrettävästi...joskus esiintyy myös kielimuuria...mutta eipä ne aikuiset muutenkaan aina ymmärrä.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Tissis


Pitihän se tissis tehdä itsellekin. Mahtava malli sopii myös kasvavalle mahalle( rv 26) ja luutavasti imetyskin tällä mekolla sujuu. kaavasta saan kiittää Sannaa joka muokkasi kaavan sopivaksi Tuulialta piirtämistään kaavoista. Itse vain pidensin helmaa sopivaan mekko pituuteen. Viskoosi trikoo royal tuotteelta, valitettavasti kangas nyppyyntyi ekalla käyttökerralla..sekös harmittaa. Palautetta laitettu kankaasta, vastausta odotellaan.