maanantai 17. lokakuuta 2011

Eerinin 1-vuotisjuhlat



Juhliin valmistuin jonkin aikaa sitten mekko, suositulla ottobren kolmenkonstin kaavalla. Kaava hieman muokattu, reilusti kavennettuna, lyhennettynä, koska mekko on kokoa 86. Hihat ommeltu yhteen ja pääntielle laittettuna kuminauha ja "kukka". Ihana kirahvikangas PeeKaa tuotteelta, kuten vihreähiusraitakangas.



Syntymäpäiviä vietettiin muumiteemalla, kun äiti halusi edes kerran järjestää muumisynttärit ja laittaa kaikki muumikupit pöytään. Yksi kakuista oli hyydykekakku, jossa Niisku neiti on päässyt kukkakedolle(koristeet sokeimassasta), yllättäin yksi perhosista lähti lentoon, olikohan ilmassa taikaa vai  oliko asialla fiksu pieni tyttö, joka tiesi, että perhoset lentää :)



Toiseksi kakuksi tuli suklaakakku muumipeikon muodossa. Tämä kakku tuli päällystettyä kahteen kertaan sokerikuorrutteella, kun vaahtokarkkikuorrutteen kokeneena käyttäjänä, en tiennyt että, sokerikuorrutetta ei voi taitella samalla tavalla kuin vaahtiksessa, kun keskittää kuorrutetta kakulle.. Muumipeikko kun näytti piikkilankaan törmänneeltä, joten eipä auttanut kuin, hakea kaupasta lisää sokerikuorrutetta ja aloittaa alusta.

SUKLAINEN MUSTAHERUKKA KAKKU
Pohja:
4 kanamunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
* Valmistetaan normaalin sokerikakun tapaan vaahdottamalla sokeri ja kanamunat, lisätään yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi. Kaadetaan taikina uunipellille ja paisteaan 225 asteessa 10-15 min. riippuen uunista. Jos haluaa kakkuvuokaan paistetaan 175 asteessa n.30 min. Muumikakkuun tuli neljä uunipellillistä.

Täyte:
Omatekoista kirpakkaa mustaherukkahilloa
1 prk Flora vispi
1 levy pandan valkoistasuklaata(130g)
* Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää vaadotettuun flora vispiin.
Muumikakkuun täyte tuli kolminkertaisena

Kuorrutus:
1prk floravispia/vispikermaa
5 pkt(a 250g) dr oetkerin valkoista sokerikuorrutetta(muumiin olisi riittänyt ehkä 4pkt)
Kakkuvuokaan tehtynä, kun pohja yksinkertaisena 2pkt riittää.
*Kakku kostutettu maidolla, pohjan päälle ohut kerros hilloa ja päälle valkosuklaamousse ja toistetaan kerroksien mukaan. Kakkupäällysteetty ensin kermavaahdolla, jonka päälle laitettu kaulittu sokerikuorrute.

Iso kiitos kaikille vieraille ja muistaneille. Eerin sai paljon ihania lahjoja!

1 kommentti:

Niina kirjoitti...

Hurjan kaunis mekko.