tiistai 16. lokakuuta 2012

Kylmeneville ilmoille


 Ilmat viilenee, siispä tarpeeseen Eerinille tikkivuorellinen asu kauppareissuille ja kuiville keleille. Menee myös talvella autoilupukuna.


Kaavana Ottobren Sparrow kevytvanutakki koko 98 ilmansaumanvaroja, pituutta lisätty helmaan ja hihoihin...hyvä, sillä hirmuisen leveä malli, joten menee pitkään. takkiin tehty muutamia muutoksia, keskelle laitettu vetoketju ja kantattu kauttaaltaan takin reunat, joustokanttinauhalla. Housuissa käytetty Saimi kaava 98 ilman saumanvaroja..Housuihin olisi kyllä saumanvarat saanut lisätä, yläosa varsin nafti, kun kangas ei jousta. Housuihin yläosaan takasaumaan kiila pala, jotta alle menisi muutakin kuin sukkahousut..onneksi takki pitkä niin ei näy kiilan saumat. Uudet olisin tehnyt, mutta kangas ei enää riittänyt.


Vakosametti kankaat tilattu Itävallasta. Takissa Stenzon vakosametti ja housuissa väriin sopiva vakosametti. Sampsukalta sattumalta sävyyn sopivaa pinkkiä joustokanttinauhaa, jota on kyllä mukava laittaa. Kanttinnauhan kiiltäväpuoli on piilossa. 80g tikkivuori(tummansininen) Kangastukusta.


Kuvauksissa vauhtia riitti, ei muuten millään olisi maltettu pysyä paikalla. Nyt kun keksisi hyvän kaavan hatulle, pipon sijaan..kumpiakin vakosametteja jäi. Eerinin baskeri on tullut tehtyä jo jonkin aikaa sitten, mittoja otettu serkkutytön omasta, kankaana Kestovaippakaupan velouri ja vuorena sampsukan elataanitrikoo....Kaksivuotis synttäritkin vietettiin, mutta niistä seuraavassa kirjoituksessa syyslomien jälkeen :)

4 kommenttia:

NuppuNeula kirjoitti...

Tosi hieno takki! Kaunista kangasta! Enpäs ookkaan muistanu tota joustokanttinauhaa. Sitähän mulla taitaa jossain laatikonpohjalla olla. Pitääkin muistaa se, kun seuraavaa ompelusta suunnittelee. :)

eitsu kirjoitti...

Onpas kiva takki <3 kiva kuulla uusia käyttötapoja joustokantille, kun tykkään sitä käyttää muutenkin;)

Suvi kirjoitti...

Ihana! Mulla sama kangas odottaa takiksi muotoutumista. Paljonko meni kangasta tuohon takkiin?

Heidi K kirjoitti...

Suvi: Takkiin on ostettu 1m kangasta, huppua ei ole vuoritettu kankaalla, mutta olis sen vielä luultavasti saanut kankaasta eli vähän jäi. Takki on
tosi leveä.